Show your support Create awareness

Show your support Create awareness

Goede doelen

 

Zeldzame ziektes

Bij het Ehlers Danlos Syndroom is er een fout in het bindweefsel. Wanneer het bindweefsel niet bindt ontstaan er klachten door het hele lichaam (gewrichten, organen en zenuwstelsel). Het is aangeboren, erfelijk, kan invaliderend zijn en in sommige gevallen leiden tot een vroegtijdige dood.

Van elke verkochte armband wordt 10% gedoneerd aan deze stichting om zo meer onderzoek te kunnen bekostigen. Help ons mee om EDS een gezicht te geven en draag deze prachtige zebra armbanden!

Voor meer informatie over EDS, kijk op www.stichtingedsfonds.com

 

Autisme

MCDD is de afkorting van het Engelse Multiple Complex Developmental Disorder ofwel Meervoudig Complexe Ontwikkelingsstoornis. MCDD wordt gezien als ontwikkelingsstoornis in het Autisme Spectrum. Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is de verzamelnaam voor de verschillende vormen van autisme. De term spectrum wordt gebruikt in de zin van een veelkleurige waaier, om aan te geven dat er een grote diversiteit is in de manier waarop autisme zich uit.

Bij MCDD staan niet alleen contactproblemen voorop, maar ook problemen bij het reguleren van emoties en gedachten. Ook treden er dikwijls psychotische verschijnselen op. MCDD heeft geen aparte erkenning in het handboek voor de classificatie van psychische stoornissen DSM-5.

Gezien de complexiteit van deze ontwikkelingsstoornis is expertise hierover essentieel voor goede zorg en onderwijs. Daar willen we aandacht voor vragen.

De missie van stichting Onbegrijpelijk Brein is het geven van informatie aan cliënten, ouders, verwanten en professionals die te maken krijgen met een meervoudig complexe ontwikkelingsstoornis.

Voor meer informatie over de stichting kijk op www.onbegrijpelijkbrein.nl

 

Veteranen

Zo’n 5000 veteranen kampen elke dag met de gevolgen van afschuwelijke gebeurtenissen die ze tijdens een missie hebben meegemaakt. Ze hebben PTSS, een Post Traumatische Stress Stoornis. PTSS verandert het leven van veteranen. De symptomen zijn onder andere:

– Nachtmerries en herbelevingen
– Slapeloosheid
– Prikkelbaar
– Woede- en angstaanvallen
– Concentratieproblemen

Misschien is een hond wel de beste hulp voor een veteraan met een trauma. En niet zomaar een hond, maar een speciaal getrainde en gecertificeerde veteranenhond. Zo’n veteranenhond

– herkent de signalen van een herbeleving en maakt zijn baas wakker
– zorgt ervoor dat andere mensen niet te dicht in de buurt komen
– zorgt voor ontspanning en afleiding bij woede of angst
– trekt zijn baas weg bij stressvolle situaties

…… is 24/7 een buddy voor de veteraan én ontlast het thuisfront!

Stichting Hulp voor Helden werft financiële middelen voor de veteranenhond, ook wel PTSS-hulphond genoemd. Hulphond Nederland zorgt er vervolgens voor dat dit geld specifiek ingezet wordt voor de selectie, training, plaatsing en nazorg van een veteranenhond. Zo weet je zeker dat je gift ten goede komt aan een veteraan met een oorlogstrauma!

Voor meer informatie over deze stichting kijk op www.hulpvoorhelden.nl/projecten/veteranenhond/

 

Zinvol Leven

Wil je weten hoe ik nu mijn leven leidt bij een ‘fatale’ kanker diagnose?

Ondanks de onthutsende boodschap in 2012 dat mijn leven binnen 15 maanden eindig zou zijn, fiets ik nu jaren later nog steeds in goede gezondheid op deze wereld rond.

De ervaringen & kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, wil ik graag met je delen zodat ook jij weer de eerste stap op jouw vervolgpad kunt zetten.

Ik probeer je in ons tafelgesprek uit de ‘negatieve’ setting van deze tijdsbeperkende boodschap te halen en zet je weer met je gezicht richting LEVEN.

Want wat zegt die medische statische overlevingstermijn over jou specifiek; niets eigenlijk. Mijn arts zegt altijd; ‘je bent geen statistisch gegeven – dus leef je eigen leven’.

En dat is lastig als je zo n fatale diagnose hebt ontvangen en de artsen aangeven dat je zelf niets meer kunt doen.

Maar vaak zijn er nog ‘legio’ zaken die jij en je omgeving kunnen doen. Het geeft je weer kracht en regie als je het heft zelf weer in handen neemt.

En juist daar wil ik – als ervaringsdeskundige – jou graag bij helpen.

Voor meer informatie over deze stichting kijk op www.zindividu.nl

Kinderen

In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Help je mee? 

Voor meer informatie over deze stichting kijk op www.hetvergetenkind.nl 

 
 

 

Bij de volgende evenementen zijn wij aanwezig

23 november - Adventsmarkt Gronau